0

Mia Willaume


MIA WILLAUME
Billedkunstner.
Født i Ålborg i 1974. Medlem af BKF & KKS
Mia arbejder primært med maleri på lærred, mixed media/collage, tekstil og grafik.
Mia har deltaget på flere statsanerkendte censurerede udstillinger, og udstiller endvidere i eget atelier, på messer, gallerier og i kunst- foreninger.
Mia udstiller og samarbejder med gallerier, kunsthaller i Danmark, Spanien og Sverige.
Mia har lavet skolekunstprojekter og undervis- er i kunst/maleri på højskoler, gymnasier, insti- tutioner, børnehaver, folkeskoler, efterskoler. Mia har skræddersyet kurser/workshops i privat regi og i firmaer siden 1999.

Mias værker handler om frihed, balance og relationer, om møder mellem mennesker; hvad binder os sammen og hvad skiller os ad, om at få løse ender til at hænge sammen og modsætninger til at mødes, og om at skabe “forbundethed”

Hun tager ofte afsæt i farvernes harmoni og kontraster og henter bl.a. inspiration i tekster, bøger, musik, andre kulturer, kunst, design, naturens simple former og i hverdagsobjekter som symbol på mellem-menneskelige rela- tioner i hverdagens rum og sammenhænge.

I materialets struktur, volume, overflade og farve ligger en indbygget identitet, som i mødet blander sig med hinanden og danner en ny sammenhæng.

I Mias seneste malerier undersøger hun på store lærreder/formater, organismer i havet, inspireret af denne tids gode nyheder.
De handler om Håb og alt det gode, der OGSÅ sker i verden.

På lyset, på optimisme og på alle de positive ting, vi er omgivet af.
At skyde det mørke fra os, væk med fokus på elendighed og frygt når der rent faktisk også findes gode nyheder.

Mia er inspireret af, at verdens største koralrev “the Great Barrier Reef “ på mirakuløs vis viser

tegn på bedring i rigtig mange år og er på vej tilbage.

PROCES

“Når jeg ser tilbage på min proces generelt er den bevidst enten meget styret eller meget tilfældig. Jeg forsøger konstant at involvere mig selv påny i mine værker og inddrager altid noget fra de tidligere serier til det næste nye afsæt. Jeg arbejder i serier og har altid mange værker igang på samme tid. Gerne i store for- mater. Jeg forsøger at skabe tilstande/rum for mig selv, hvor ting enten lykkes eller mislykkes på en bestemt måde. Denne vekselvirkning imellem det styrede og det tilfældige er vigtig for det udtryk jeg gerne vil opnå i mine værker. Jeg elsker tanken om at bygge på ruiner. Mine malerier er derfor bygget op af mange lag, hvor nogle lag er med hele vejen andre bliver malet over mange gange. Jeg elsker arbejde med dogmer. Det kan være reglen om udelukkende at benytte et bestemt antal former, mønster, rum eller farver eller at feje gulvet for det sidste afklip og kun benytte sig af dette til de næste collager. Jeg elsker at arbejde i kon- traster i farver, form og forskellige materialer. Jeg maler løst og med tempo. Jeg tillader at ting opstår i processen. Jeg har sjældent mere end en løs skitse inden jeg går igang, og min tilgang og arbejdsproces er legende og eksperi- mentrende”

MIA WILLAUME

“Jeg oplever hende som et vibrerende men- neske, følsomt og registrerende og der er da også noget, der pulserer og sitrer i hendes billeder, så de bliver meget levende og for nogle nærmest sakrale. Hun tror på at alt kommer ud af det samme stof, og mødes i en forbundethed, på trods af forskellige regler, livsmønstre og overleveringer. I det hele taget er nøgleord om Mia proces og leg, modsætnin- ger, orden og kaos, form og farve.”

Connie Boe Boss, kunstskribent


ATELIER MIA WILLAUME • POWER HOUSE 
Ølbyvej 49b 
4600 Køge 

Åbent dag/aften efter aftale
UDLÅN Det er muligt at låne malerier med hjem “på prøve

TLF 2734 8228

WEB miawillaume.dk

IG mia_willaume

FB MIA WILLAUME